Welkom op de kinderpagina's van de Mariabasisschool

Op deze pagina leest u de algemene activiteiten die bij ons op school zijn geweest. U kunt ook op een groep klikken voor informatie over de betreffende groep

Voorlezen tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek hebben de kinderen van groep 7-8 voorgelezen aan de groepen 1 t/m 4. Mooi om te zien hoe de kinderen aandachtig luisterden. Dit hebben we gedaan in het kader van leesbeleving. Klik hier voor de foto's!

Gruwelijk, eng!!

Op woensdag 4 oktober jl. was de start van de Kinderboekenweek 2017. De Kinderboekenweek heeft als thema: Gruwelijk, eng! Het startsignaal werd op het schoolplein gehouden terwijl er heksen rondliepen en 1 heks een heerlijk soepje aan het maken was. Door een spinneweb door te knippen werd de school deze dag geopend en daarmee ook de Kinderboekenweek bij ons op school.

Schoolfeest "Experience"

Wat een geslaagd schoolfeest was het zondag 24 september bij ons op school.
Het feest stond in het teken van "Experience". Er werden verschillende proefjes gedaan onder genot van een hapje en drankje. Klik hier voor de foto's!

Schoolreisje naar Hellendoorn, groep 3-6

De kinderen van groep 3 t/m 6 zijn op schoolreisje geweest naar Hellendoorn. Het was een fantastische dag! Klik hier voor de foto's!

Koningsspelen 2017

Op vrijdag 21 april waren de Koningsspelen. Dit jaar hebben we dit samen met de andere scholen in Marknesse gevierd. Klik hier voor de foto's!

Markt "Care for Maria"

Op woensdagochtend 12 april was de afsluiting van onze vastenactie "Care for Maria". Dit jaar hadden we als afsluiting voor een markt gekozen, de kinderen konden geld inzamelen door spullen te verkopen, spelletjes te doen, rad van fortuin e.d. Het was een geslaagde ochtend. De opbrengst komt ten goede aan het goede doel "Care for Maria'. Klik hier voor de foto's!

Buitenlesdag!

Op 11 april deed onze school mee aan de nationale buitenlesdag. Alle groepen hebben deze dag een of meerdere lessen buiten gevolgd. Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, en kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Bij ons op school werden buiten lessen rekenen en taal gegeven. Klik hier voor de foto's!

Kerstontbijt

Op vrijdag 23 december hebben wij een heerlijk kerstontbijt gehad. Alle kinderen namen iets mee, zodat we met zijn allen konden delen. Heerlijk! Klik hier voor de foto!

Kerstviering 2016

Op donderdag 22 december hebben wij kerst gevierd. Wij begonnen op het dorpsplein (schoolplein), daar kwam Angelino en hij nam ons mee naar de kerk.

Kerst-knutselochtend

Op woensdagochtend 22 december hebben we met alle groepen geknutseld. De kinderen konden potjes versieren, kerststal maken, een houtenraamwerk met wol, kersthangers van strijkstralen, enz. maken. Het was een zeer geslaagde ochtend. Klik hier voor de foto's!

De Mariabasisschool - Algemeen -

Groep 7-8 leest voor .....

Afgelopen woensdag hebben de kinderen van groep 7-8 voorgelezen aan groep 1-2 en 3-4. De kinderen vonden het heel erg leuk om voor te lezen aan de groepen, maar de kinderen vonden het ook leuk om er naar te luisteren. Er was veel enthousiasme in beide groepen. Er werden vragen  gesteld aan de kinderen die luisterden en ze gaven ook een goed antwoord. De kinderen van groep 3-4 waren erg enthousiast en wouden graag een stukje zelf voorlezen aan hun groepje. Ze hebben natuurlijk ook goed geluisterd. De kinderen van groep 1-2 waren ook erg goed geconcentreerd. En konden daarna ook goed vertellen over hoe het boek ging en wat er op de plaatjes te zien was. De kinderen hebben er heel erg van genoten.

Sinterklaasfeest 2016

Wat was het weer een feest! Bedankt Sint en de Pieten voor jullie komst aan onze school!

De Mariabasisschool - Algemeen -

Start van de Kinderboekenweek "voor altijd jong".

Op woensdag 5 oktober was het startsein van de Kinderboekenweek. Dit jaar staat dit in het teken van "voor altijd jong". Als opening hadden 16 leerlingen (van elke groep 2) een dans ingestudeerd o.l.v. juf Dionne. Daarna hebben de kinderen genoten van een poppenkastvoorstelling die werd verzorgd door "juf" Mery. Klik hier voor de foto's!

Schoolfeest 2 oktober 2016