Groep 3 en 4

Welkom in groep 3-4

Op excursie naar fam. van Bentem

Maandag zijn we op bezoek geweest bij het bedrijf van de familie van Bentem. Omdat we met het thema lente bezig zijn in de klas en we het over lentebloemen hebben, leek het ons leuk om eens te zien hoe de bloemen bloeien. We hebben gezien hoe viooltjes vanaf kleine plantjes worden opgepot en groeien. Deze plantjes groeien uit een zaadje.
De tulpen groeien uit een bol. De bollen worden in bakken gezet en worden opgekweekt. Als de tulp groot genoeg is komen worden ze op een lopende band gelegd, de bol wordt eraf gesneden. Van de tulpen worden bosjes gemaakt, die dan naar de veiling gaan of naar bloemenwinkels.
Op het eind mochten we allemaal nog een viooltje meenemen naar huis.
Klik hier voor de foto's!

De Mariabasisschool - Groep 3 en 4 -

Tafels oefenen op het plein!

Maandagochtend hebben we op het plein geoefend met de keersommen. We kregen van juf in een tweetal een tafelsom. Die som moesten we met stoepkrijt op het plein tekenen. Klik hier voor de foto's!

Groep 3 leest voor ...

Na een aantal maanden leesonderwijs, mochten de kinderen van groep 3 voorlezen aan groep 1-2. Wat ontzettend knap! Klik hier voor de foto's!

Sinterklaastijd in groep 3-4

De afgelopen periode stond in het teken van Sinterklaas en zijn pieten. We hebben op school veel gewerkt over Sinterklaas. Zo hadden we een heuse pietengymles. We moesten klimmen, springen, kruipen, mikken en zaklopen! En…. we zijn allemaal geslaagd voor ons pietendiploma!

Verder hebben we de Wellespiet geholpen met het bakken van cakejes. Het lukte Wellespiet niet om een lekkere taart voor Sinterklaas te maken. Dan was de taart te zout, dan te zoet en toen te hard. Het lukte ons wel en dus konden we Wellespiet laten weten dat het recept wél klopt, maar dat hij goed moest wegen!

Op maandag 5 december was het dan zover: Sinterklaas kwam met twee pieten op school! We hebben een leuk dansje en liedje opgevoerd voor de Sint. Ook kwam hij nog even bij ons in de klas. We hebben een reuze gezellige dag met elkaar gehad!

De eerste weken in groep 3-4!

We hebben al veel geleerd in de eerste weken van het schooljaar.
De volgende letters kennen we al: k-m-p-s-r-i-e-aa
Met die letters kunnen we al korte zinnen en woorden maken zoals:pim, sim, aap, raap en ik rem, ik sis, ik mis.
De schrijfletters leren we ook gelijk.
De getallenrij oefenen we op allerlei manieren bij het rekenen

Ook groep 4 is goed van start gegaan! We werken met een voor ons nieuwe taalmethode, want vorig jaar werkten we met VLL. We leren over zelfstandig naamwoorden, lidwoorden en enkelvoud en meervoud. We werken hard en kunnen al goed zelfstandig werken. Dit is ook belangrijk, want dan kunnen we goed en rustig werken. We zijn begonnen met het leren van de tafelsommen. Dit is erg leuk, want we maken zelf met materialen tafelsommen.

De uil!

Met wereldoriëntatie  hebben gewerkt over de uil. De volgende begrippen hebben we geleerd.
Grote ogen, nachtdier, uilskuiken, uilenbal of braakbal.