Groep 7 en 8

Programmeren in groep 7-8

De kinderen van groep 7-8 hebben leren programmeren. Wat waren de kinderen betrokken!

Hup, Meike, hup!!

Klik hier voor de foto's

Kliederkwast

Workshop Street Art en afsluiting Kliederkwast

Maandagmiddag 6 maart kregen we een workshop Street Art van juf Marjolein van het CultuurBedrijf uit Emmeloord. Ze liet ons eerst vele vormen van kunst op straat zien. Dat verraste ons al. Daarna mochten we zelf ‘stencils’, sjablonen, uitsnijden om daarmee onze eigen Art te maken. Na het uitsnijden rolden we er verf overheen waardoor de figuur zichtbaar werd. Tot slot maakten we er een korte duidelijke tekst bij. De resultaten hingen we op in de Spelerij.

Aansluitend was de presentatie van Kliederkwast, een verhalend ontwerp over kunst. Iedereen heeft iets verteld en/of laten zien. Ook de laatste kunstwerken die we net gemaakt hadden.

We kijken terug op een vrolijke, maar bovenal creatieve periode!

Klik hier voor de foto's

Excursie naar de Ontdekhoek in Zwolle

We zijn woensdag 15-02-17 naar de ontdekhoek in Zwolle geweest. Je kon daar allemaal verschillende leerzame proefjes doen. bijvoorbeeld: zeepjes maken, chips maken, lepels smeden en een foto in  een donkere kamer ontwikkelen. Je moest elke keer naar de balie lopen en daar moest je iets van je lijst aanwijzen, en dat werd dan afgestreept. Onze klas vond het een geslaagd uitje.

Excursie techniek Wouters

Donderdag middag 1 december zijn wij als 7-8 naar kwekerij Wouters geweest. Op school hadden wij het over techniek waaronder robots. Na het windmolenpark waren we toe aan een nieuwe excursie over techniek/robots. Lars kwam op het idee om naar het werk van zijn vader te gaan. Bedrijf Wouters. Toen we binnen kwamen gingen we meteen naar de stickerrobot. Deze robot zet de stickers op het etiket. De stickers geven aan wat het kost.

Toen gingen we in groene karretjes. Je kan het ook wel treintjes noemen. Met de karretjes gingen we naar de zaaimachines. Onderweg kwamen we karretjes tegen die zelf konden rijden doormiddel van sensoren en wielen. Toen we aankwamen bij de zaaimachines zagen we iets heel grappigs. In een soort tonnen werden zaadjes geblazen doormiddel van luchtdruk. In de tonnen zitten gaatjes. Die gaatjes zorgen ervoor dat de zaadjes precies goed in de bakjes vallen. Toen gingen we verder naar de Sproeier. Die zorgt ervoor dat alle planten voldoende water krijgen.

Toen gingen we door naar de bakjes machine. Die deed de bakjes in een grote bak. Daarna werd er vanuit de grondbunkers grond in de bakjes gedaan. Toen er grond in de bakjes zat gingen de bakjes door naar de plantjes machine. Die deed de stekjes in de grotere bakjes. Als de stekjes in de grotere bakjes zaten gingen ze op metalen karren. De karren werden automatisch via een rails naar de kassen gebracht. Als je naar het plafond keek zag je allemaal hang planten hangen. En tot slot zijn we naar de machine gegaan die de karren maakt waar de planten op kunnen staan.

We kregen allemaal een mini-kerststerretje mee naar huis.

Bas en Meike

De Mariabasisschool - Groep 7 en 8 -

En de voorleeskampioen is ...

Meike! Gefeliciteerd!
Tijdens de voorrondes in groep 7-8 hebben Meike, Michasia en Lars gewonnen. Deze 3 kinderen mochten voorlezen aan de hele school. De jury bestaande uit Quinty, Gaia, Meester Dick en juf Afien hadden een moeilijke taak. Er moest namelijk een winnaar gekozen worden en dat is Meike geworden. Klik hier voor de foto's!

11 Beaufort

De kinderen van groep 7-8 zijn naar 11 Beaufort geweest. Klik hier voor de foto's!

Volleybaltoernooi 2016

Klik hier voor de foto's van het geweldige toernooi!

Opa en oma spelen spelletjes in groep 7-8

In het kader van de kinderboekenweek kwam er oma's en opa bij ons in de groep om ouderwetse gezelschapsspelletjes te spelen. Klik hier voor de foto's!

Groep 7 leest voor!

De kinderen van groep 7 hebben als opdracht, vanuit technisch lezen, om een prentenboek voor te lezen. Wat een leuke opdracht! De kinderen van groep 1-2 vonden dit erg leuk! Klik hier voor de foto's!